Vill du sälja?

Funderar Du på att sälja men inte riktigt bestämt Dig än? Ett första steg är att låta en mäklare göra en värdering av Din nuvarande bostad.

Det finns flera olika sätt att få reda på hur bostäder i Ditt område värderas, där vissa metoder är bra och andra sämre. För att få en korrekt uppfattning om värdet på Din bostad, föreslår vi att Du kontaktar en mäklare på Restate. Då får Du enkelt och effektivt en professionell värdering som Du kan lita på.

Försäljning – Vad kan vi hjälpa Dig med?
Vanligtvis förknippas mäklare med visningar och budgivningar. Men på Restate vill vi erbjuda mycket mer än så. När Du anlitar oss hjälper vi Dig med alla frågor Du kan tänkas ha. Även sådant som genomgång av ekonomin, skattefrågor och juridiska frågor som rör Din försäljning. För oss står Du som kund alltid i fokus och vi strävar hela tiden efter att ha en tydlig och bra kommunikation så att Du alltid har full kontroll över processen.

Marknadsföring och visning
Man får bara en chans att göra ett första intryck. Professionella och säljande bilder är därför helt avgörande i marknadsföringen av Din bostad eftersom det oftast är bilderna som lockar till visning. Som säljare kan Du göra många enkla insatser som gör stor skillnad på hur Din bostad upplevs. Det kan vara allt från att städa och plocka undan till att måla om eller göra en ordentlig homestyling.

Men först gör våra mäklare en omfattande genomgång av bostaden och kommer med nyttiga tips och råd. Mäklaren ansvarar sen för att marknadsföra bostaden på bästa sätt, och i marknadsföringen är det viktigt att lyfta fram inte bara lägenheten utan även byggnaden och omgivningarna samt framför allt föreningen med dess ekonomi och planer.

När det sedan är dags för visning är det mäklaren som ser till att allt viktigt material finns på plats, och vår utförliga bostadsbeskrivning ger samtliga spekulanterna all viktig information om Din bostad. Mäklaren antecknar sedan namn och kontaktuppgifter på spekulanterna.

Budgivning
Efter visningen börjar vårt spännande arbete med att ringa runt och bjuda in spekulanterna till budgivning. Här drar Du definitivt nytta av mäklarens tjänster för att känna Dig säker kring försäljningen, och givetvis får Du löpande information om samtliga bud via sms.
Som säljare är Du inte bunden att sälja till den spekulant som bjudit mest, utan kan fritt välja vem Du vill ska köpa bostaden.

Kontraktsskrivning
Så snart Du och köparen kommit överens undertecknas ett köpeavtal. Det sker oftast på vårt kontor, och våra mäklare ombesörjer att samtliga avtal är korrekt utformade och att de undertecknas så snart överenskommelse är träffad. Du kommer då också att ansöka om utträde ur bostadsrättsföreningen.

Flyttstädning och tillträde
Bostaden måste flyttstädas innan den nya ägaren flyttar in. Det ställs höga krav på flyttstädningen som oftast inte är avklarad på bara några timmar. Många anlitar en städfirma för att vara säker på att det blir ordentligt gjort.
På tillträdesdagen träffas säljare och köpare igen för att göra upp affären. Det sker oftast på vårt kontor. Då betalar köparen slutlikviden, Dina eventuella lån löses och resterande del sätts in på Ditt konto. Kvitton upprättas och nycklarna lämnas över.

Försäljningen är nu äntligen helt klar.

Copyright Restate AB - Brandson AB - Digital Byrå - Sitemap