Kapitaltillskott

Vi på Restate kan hjälpa er att förbättra ekonomin med ett kapitaltillskott. Kapitaltillskott är de pengar som bostadsrättsföreningens medlemmar har tillskjutit till bostadsrättsföreningens egna kapital, exempelvis om föreningen har ekonomiska problem.

En så kallad äkta bostadsrättsförening (ett privat bostadsföretag) får inte göra avdrag för sina räntekostnader. I praktiken innebär det att en räntekrona som bostadsrättsföreningen betalar blir dyrare än en räntekrona som betalas privat. Genom att då flytta över lån från bostadsrättsföreningen till privatsidan, som kan nyttja ränteavdragen, kan man minska den sammanlagda kostnaden med hela 30 % av räntekostnaden. Det gör stor skillnad för många bostadsrättshavare som kan spara flera tusen kronor varje månad.

Kapitaltillskott är ett effektivt sätt att förbättra ekonomin i bostadsrättsföreningen, men kan verka lite krångligt. Vi kan hjälpa er att göra en korrekt genomgång av förutsättningarna samt vägleda er genom juridiken och bankhanteringen som många gånger kan vara komplicerad.

Vi har den erfarenhet och kompetens som krävs för att kunna hjälpa er genom alla steg i ett kapitaltillskott i en bekväm helhetslösning. Vårt fokus på personlighet och tydlig kommunikation gör oss till ett tryggt val av samarbetspartner kring kapitaltillskott.

Copyright Restate AB - Brandson AB - Digital Byrå - Sitemap